Ρεπορτάζ
Φωτεινή Δόξα
Ένταλμα σύλληψης -εκδόθηκε από τις Αρχές -ενός 50χρονου από την Αλβανία για τη διάπραξη 15 διαρρήξεων σε οικίες και κλοπών αυτοκινήτων σε διάστημα 3 ετών.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων οι οποίες αφορούσαν 16 διαρρήξεις οικιών, εκ των οποίων μία σε απόπειρα και 7 κλοπές αυτοκινήτων.
Αυτές οι περιπτώσεις διαπράχθηκαν κατά το διάστημα από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2023, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και οι περισσότερες σε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και του Φιλλυρου.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, όσον αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας αλλά και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών των τετελεσμένων και σε απόπειρα.
Οι μεθόδους που χρησιμοποιούσε ήταν η παραβίαση θυρών η παραθύρων και εκμεταλλευόμενος ανασφάλιστα ανοίγματα αφαιρούσε κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.
Παράλληλα από τα οχήματα αφαιρούσε και τα κλειδιά με τα οποία στη συνέχεια ξεκινούσε και η κλοπή τους.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις συναντούσε εντός των οικιών και τους ενοίκους.
Η συνολική λεία του από τις άνω κλοπές,υπερεβαινε το ποσό περί των 11.000 ευρώ, ενώ η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και των χρυσαφικών ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι τα οχήματα τα οποία εκλάπησαν από τον ίδιο, επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
.jpg)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου